Wie wij zijn

 

 

 

 

 

Rosa Winkel(Leidinggevende)

Mijn naam is Rosa Winkel en ik werk sinds januari 2013 als leidinggevende bij Het Kleine Huis. Ik heb jaren lang als pedagogisch medewerker op groepen van verschillende buitenschoolse opvangen gewerkt. Tevens ben ik leidinggevende geweest van Tatatoek, een antroposofische buitenschoolse opvang op de Vrije School in Den Haag. Voor mij is een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang waarbij de antroposofie de basis vormt de beste opvang voor een kind.

Het spiritueel mensbeeld, warmte en natuur staan centraal in mijn werk.

Als leidinggevende draag ik mijn steentje bij om Het Kleine Huis een bijzondere en veilige plek voor kinderen en hun ouders te laten zijn.

 

 

 

 

Lotte van Spall

(pedagogisch medewerkster)

 

 

Mijn naam is Lotte van Spall en ik ben sinds november 2012 werkzaam bij het Kleine Huis. Deze plek sprak mij erg aan door hun visie, sfeer en collega´s. Na 4 jaar ervaring bij een ander kinderdagopvang miste ik toch de antroposofie. Gelukkig was er een plekje voor mij. Zelf heb ik op een Vrije school gezeten in Deventer.

Ik vind het fijn om met liefde en echt aandacht er voor de kinderen te zijn om zo de kinderen te begeleiden in hun ontwikkelingen.

Recent heb ik de verkorte deeltijd pedagogiek afgerond die mij weer nieuwe kennis en ervaringen hebben meegeven. Daarvoor heb ik de voltijd studie creatieve therapie beeldend gevolgd in Nijmegen. Ook een hele mooie studie en ik hoop mijn creatieve eigenschappen bij het werken met de kinderen te kunnen gebruiken.

Verder houd ik erg van schilderen, natuur en gezelligheid. Met veel plezier ga ik te werk bij Het Kleine Huis.

 

 

 

 

Christine de Bruijn Kops

(pedagogisch medewerkster)

Voordat ik kinderen kreeg, heb ik met kinderen in allerlei leeftijden gewerkt. Nu onze eigen kinderen tieners zijn, heb ik weer het soort energie over die kleine kinderen van je vragen. Ik vind het heerlijk om weer met kleine kinderen te werken. Binnenkomen in ‘Het Kleine Huis’ voelde als een warm bad. Ook toen mijn oudste nog kleuter was en ik met haar de Vrije (kleuter)school binnenstapte, ervoer ik dat. Ik ben dan ook altijd heel actief geweest op school. Verder verheug ik mij in het feit dat ik, nu ik ouder ben, alle verschillen tussen de kinderen beter waarneem. Ook de rust die het ouder worden heeft gebracht brengt mij veel in dit werk. Ik hoop nog heel lang bij ‘Het Kleine Huis’ te werken.

 

 

Rita Elsenburg

(pedagogisch medewerkster)

Met mijn man, zoon (2001) en dochter (1997) woon ik vlakbij Het Kleine Huis. Kinderen vormen de rode draad in mijn leven. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik moeder wilde worden en kreeg ik de gelegenheid te oefenen als oppas. Ik werkte in kinderdagverblijven, antroposofische peuterklassen en bij weekendopvang voor gehandicapte kinderen en volwassenen. Ik heb, naast de Sociale Academie, de managementopleiding voor de kinderopvang gedaan en als zodanig gewerkt. 
De toewijding waarmee kinderen in een mooi verzorgde omgeving worden begeleid trof mij, jaren geleden, diep tijdens mijn eerste kennismaking met de antroposofie. Ik heb mijn kinderen dan ook altijd bewust en met plezier naar de Vrije School gebracht. Verbondenheid met mens en natuur, het kleine kind in het Kleine Huis én met ouders en collega’s, is waar ik aan wil werken. Warmte, plezier en geborgenheid spelen daarbij een belangrijke rol. Welkom in Het Kleine Huis!

 

Annemarie Roggeveen

(pedagogisch medewerkster)

 

Mijn naam is Annemarie Hylkje Roggeveen en ik ben geboren in 1957. Al heel jong wist ik zeker dat ik later moeder wilde worden én met kinderen wilde werken. En zo geschiedde!

Na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening was ik vele jaren werkzaam in de Jeugdhulpverlening met jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek vanwege hun thuissituatie. Van dit pittige werk heb ik veel geleerd. Maar van mijn eigen moederschap minstens zo veel! Die leerschool duurt nog voort, al is mijn dochter nu jong volwassen en op zichzelf wonend en mijn zoon al 19 jaar; hij woont nog thuis.

De antroposofie vormt al vele jaren een rode draad in mijn leven: mijn kinderen zaten beide op de Geert Groote School en -College. Daar ben ik als ouder altijd zeer actief geweest.

Ik heb er ruim 2 jaar als klassenassistente gewerkt in de kleuterklas en heb ook een tussenschoolse opvang opgezet en mede gedraaid. Daarna heb ik jaren in de kinderopvang gewerkt op plekken waar de antroposofie -in meerdere of mindere mate- de basis vormde.

Werken in Het Kleine Huis vind ik een mooie uitdaging: actief meevormen en bouwen aan een liefdevolle kinderopvang, waar aandacht en respect is voor het kind, de omgeving, de materialen en de natuur. Waar rust, ritme en eerbied gevoeld worden. Graag zet ik mijn jarenlange werk- en levenservaring in om van Het Kleine Huis aan het Plein zo'n plek te maken! Na 1 jaar op de babygroep werk ik nu op de peutergroep van Het Kleine Huis.

 

 

Cyrilla Ottenhof

(Pedagogisch medewerkster)

 

Ik ben als stagiair bij Het Kleine Huis begonnen, en heb december 2011 mijn diploma SPW-3 gehaald. Toen ik nog werkzaam was bij een regulier kinderdagverblijf, miste ik de antroposofische werkwijze die ik nog kende uit de vrijeschool waarop ik heb gezeten. Als een geschenk uit de hemel ontdekte ik het initiatief van Het Kleine Huis, waar ik enthousiast ben ingestapt. Samen met mijn collega's wil ik de kinderen een fijne, warme en stimulerende omgeving bieden. Samen met Rita en Gilain werk ik op de babygroep.

 

 

 

 

 

Amy Cooks (pedagogisch medewerker) stelt zich binnenkort hier aan u voor

 

 

Thomas Kelling (Raad van Toezicht) stelt zich binnenkort hier aan u voor.

 

 

 

 

Marije Ehrlich  

(Oprichter en bestuurslid)

 

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen tot vrije mensen. Soms schrik ik van de manier waarop in deze tijd met jonge kinderen wordt omgegaan, alsof we niet meer begrijpen wat een kind is en wat het van ons nodig heeft. Dat motiveert mij om in de kinderopvang een verschil te willen maken. Met de pedagogie die uitgaat van het antroposofisch mensbeeld hebben we volgens mij goud in handen. Het is zo compleet, gericht op een gezonde en evenwichtige ontwikkeling om de eigenheid tot volle bloei te laten komen. Het doel van deze pedagogie is niet kinderen te vormen naar de huidige maatschappelijke eisen, maar kinderen tot bloei te laten komen zodat zij die maatschappij kunnen vernieuwen.  

Naast het bouwen aan dit soort kinderopvang, heb ik als moeder van 4 dochters mijn werkvloer met de kinderen thuis. En in mijn praktijk Groei in Ouderschap begeleid ik ouders bij ontwikkelingsvragen in de opvoeding. 

 

Barbara Theunissen

(Mede-oprichter en bestuurslid)

 

Vanuit mijn hart samenwerken en zorgen voor een veilige, warme, gezonde en liefdevolle omgeving waarin wij gezamenlijk kunnen bloeien. Dat is wat mij motiveert om verder te kijken, te ontwikkelen en andere wegen te bewandelen dan de gebaande. Samen met Marije heb ik ontdekt hoe leerzaam, opbouwend en inspirerend het is om samen iets moois neer te zetten. Om het hart en het

verstand te combineren en te werken vanuit gevoel, visie en creatie. De antroposofie is daarbij voor mij tot een waardevolle voedingsbron geworden.

Sinds 2003 werk ik als manager in de kinderopvang. Als interimmanager heb ik veel verschillende bedrijven gezien en mijn eigen visie ontwikkeld op het begeleiden van mensen en kinderen. Mijn ervaring en kennis in het vakgebied en mijn liefde voor kinderen hebben tot mijn bijdrage geleid bij de

totstandkoming van het Kleine Huis. En als ik er binnen loop voel ik dat er dankzij ons allemaal een hart klopt!

 

 

www.hetkleinehuis.info